Verjaardagen app


Verjaardagen zijn speciale momenten die we graag vieren met onze dierbaren. Maar in ons drukke leven is het soms lastig om alle verjaardagen te onthouden. Hier komt de verjaardagen app voor Homey van Léon van der Linden goed van pas. Deze slimme app transformeert je Homey in een attente assistent die je helpt geen enkele verjaardag meer te vergeten. In deze blog duiken we dieper in de functionaliteiten van de verjaardagen app voor Homey.

De Verjaardagen App voor Homey

De Verjaardagen app is een slimme toevoeging aan Homey die ervoor zorgt dat je nooit meer een verjaardag vergeet. Door de verjaardagen van vrienden, familie en collega’s in te voeren op de instellingenpagina van de app, kan Homey je herinneringen sturen zodat je altijd op tijd bent met felicitaties of het kopen van cadeaus.

Voordelen van de app

Voordelen

  • Nooit meer een verjaardag vergeten: Met herinneringen op maat zorgt de app ervoor dat je altijd voorbereid bent.
  • Personaliseer je herinneringen: Kies hoe en wanneer je herinnerd wilt worden aan aankomende verjaardagen.
  • Integreer met andere Homey-functionaliteiten: Gebruik de app samen met andere Homey-apps en apparaten voor een nog leukere verjaardagservaring, zoals het automatisch starten van een feestelijke playlist of het veranderen van de verlichting in huis.
  • Eenvoudig in gebruik: De app is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten, waardoor het toevoegen en beheren van verjaardagen een fluitje van een cent is.

Personen toevoegen

Om personen toe te voegen, ga je naar de instellingenpagina van de app. Bij de optie “Add birthday” kun je personen toevoegen waarvan je een herinnering wilt ontvangen. Op de pagina om een persoon toe te voegen, kun je verschillende gegevens invoeren, zoals de naam en de geboortedatum. Ook kun je een telefoonnummer opgeven, zodat deze kan worden gebruikt om via de WhatsApp-app meteen een bericht te sturen naar de jarige. Daarnaast kun je alvast een verjaardagsbericht en een afbeeldings-URL opgeven, maar dit is niet noodzakelijk. De optie “Negeer geboortejaar” kun je gebruiken voor baby’s die in hetzelfde jaar geboren zijn of als je de verjaardagsdatum van een persoon niet weet. Als je een persoon hebt toegevoegd, komt deze in de lijst te staan waarin je in één oogopslag kunt zien wat de verjaardagsdatum is en hoe jong de persoon in kwestie wordt.

Homey Flows

Laten we als eerste eens kijken naar welke flowkaarten er beschikbaar zijn. Zoals je hieronder kunt zien, zie je drie ‘Als’-kaarten die je flow kunnen starten: één op basis van tijd, één op basis van categorie en tijd, en de laatste op basis van persoon en tijd. In de ‘EN’-kolom kunnen we vervolgens controleren of er iemand jarig is en of vandaag ook echt de verjaardag van een specifiek persoon is. In de ‘DAN’-kolom hebben we alleen de mogelijkheid om een afbeeldingstoken te maken van een URL, zodat we de token kunnen gebruiken in een pushnotificatiekaart.

Met deze flowkaarten heb je dus alles in huis om een mooie verjaardagskalender te maken. Voor het sturen van felicitaties naar de jarige kun je zelf een bericht schrijven of gebruikmaken van de WhatsApp-app van Martijn Poppen. Deze app voor Homey kan namens jou een bericht sturen naar een opgegeven nummer of groep.

Voorbeeld flows

Hieronder zie je enkele voorbeelden van flows die je kunt maken met de Verjaardagen app. Met de eerste flow kun je ervoor zorgen dat je een herinnering krijgt als iemand jarig is. In het bericht dat je ontvangt, zullen de naam en de leeftijd van de jarige vermeld staan, zodat je altijd op de hoogte bent als er iemand jarig is.

De volgende flow wordt getriggerd zodra er iemand jarig is uit de categorie vrienden en het tijdstip 9:00 uur is. Daarna wordt er gecontroleerd of een specifieke persoon jarig is. Als dit het geval is, wordt er een bericht naar die persoon gestuurd via WhatsApp.

Deze laatste flow wordt gestart zodra een specifieke persoon jarig is en het tijdstip 11:00 uur is. Daarna wordt er meteen een bericht via WhatsApp gestuurd naar die persoon.

Tests

Een tijdje geleden heb ik deze app al aan wat testen onderworpen. Echter bleek toen dat er een bug in de app zat: de app stuurde rond middernacht tot en met ongeveer 03:00 uur geen berichten, wat natuurlijk jammer is als je mensen een berichtje wilt sturen met oud en nieuw of als je de eerste wilt zijn met een felicitatie. Of dit probleem inmiddels is opgelost, weet ik niet. Ik kan hier in ieder geval niets van terugvinden in de changelog van de app.

Conclusie

Ik vind de verjaardagen app van Léon van der Linden een leuke toevoeging voor je Homey. De app werkt makkelijk en levert snel resultaat. Echter, de instellingenpagina vind ik wel te vol staan met irrelevante informatie, dat zou wat mij betreft wel wat minder mogen. Het toevoegen van verjaardagen is daarentegen wel goed en makkelijk te doen. Een optie voor nationale feestdagen ontbreekt in deze app, wat ik wel jammer vind. Het zou mooi zijn als je deze kunt toevoegen, zodat je die in een apart overzicht hebt staan en kunt gebruiken om flows te triggeren. Wat mij betreft hoort deze app wel thuis in de lijst van favoriete geïnstalleerde apps.