Webhook gebruiken

Webhook adres

Om een webhook in homey te kunnen aanroepen moet je simpel gezegd een internet adres hebben welke je naar homey toe stuurt. Dit adres is voor het grootste gedeelte al gemaakt door Athom, we dienen het adres alleen een klein beetje aan te passen zodat jou homey weet dat je haar bedoeld als het adres verstuurd word. Oke laten we eens gaan kijken naar het adres. Hier zien we het webhook adres https://Homey-cloud-ID.connect.athom.com/api/manager/logic/webhook/event?tag=tag nu moeten we als eerste het homey cloud ID gaan invoegen. Het homey cloud ID kan je vinden in de homey app onder het tabblad meer >instellingen >algemeen, als je nu op de cijfers en letters tikt welke onder athom cloud ID staan worden deze automatische naar je klembord gekopieerd. Mocht je dit op een computer willen maken dan kan je het cloud ID ook vinden op de developer pagina onder tools> systeem, onder de systeem gegevens zie je in het rijtje cloudid staan. Kopieer nu de cijfers en letters die tussen de aanhalingstekens staan en kopieer deze met ctrl+c. de gekopieerde cloud ID kan je nu plakken in de URL link. Vervang nu de tekst Homey-cloud-ID voor jou gekopieerde cloud Id nummer. Je URL zou er nu ongeveer zo uit moeten zien. 

https://372d50ba5b8d661b359.connect.athom.com/api/manager/logic/webhook/event?tag=tag

Nu we dat gedaan hebben moeten we nog een event en een tag opgeven. Vervang het woord event achter webhook/ in een naam die je zelf mag bedenken. Bij de tag vul je achter tag= een zelfgekozen tag naam in. Je URL link zou er nu ongeveer zo uitmoeten zien.

https://372d50ba5b8d661b359.connect.athom.com/api/manager/logic/webhook/locative?tag=home

De event naam kan je vervolgens opgeven in de Als kolom van je flow, gebruik hier de kaart webhook is ontvangen voor. In deze kaart vul je de opgegeven event naam in. De tag kan je gebruiken in de En kolom van je flow, dit doe je door de logica kaart is precies te gebruiken. In deze kaart vul je de tag naam in die je in de gemaakt URL link heb opgegeven.

Local webhook

Wil jij liever alles lokaal houden, dan kan dat ook, hiervoor gebruik je het volgende adres:

http://<ip-adres_homey>/api/manager/logic/webhook/<event-opgeven>?tag=my tag

In dit adres dien je het ip adres van je homey op te geven, welke je kan vinden op de instellingen pagina in de homey app, ook een event en tag dien je in dit adres aan te passen. Let er wel op dat je homey dan een statisch ip adres moet geven in je router, anders werkt je webhook adres niet meer na het opnieuw opstarten van je homey.

als je eenmaal de URL link hebt gemaakt kun je deze eenvoudig hergebruiken, pas alleen het event en de tag aan in de link voor de toepassing waarvoor je de webhook wil gebruiken.

Voor flow voorbeelden kan je kijken op de flow pagina van deze site