Homey Moods

Sinds kort is er in Homey een nieuwe functie beschikbaar en dat is de functie Moods. In deze blog wil ik met je gaan kijken wat Moods zijn en wat je met Moods kunt doen.

Wat zijn Moods

Moods zijn verlichtingsscènes die je makkelijk kunt activeren in de Homey app en in de Homey flows, zodat de ruimte waar je de mood activeert in een bepaalde kleur en lichtsterkte komt te staan. Zo kun je dit eenvoudig aanpassen aan jouw stemming van dat moment 

Bron: Homey.app

Waar kan je Mood allemaal vinden?

Moods kun je op verschillende plekken vinden.

1. Op het home screen van de Homey app

Op het home screen van de Homey app is nu een kopje bijgekomen, namelijk de favoriete moods. Hier kun je de moods neerzetten die je vaak gebruikt en snel wilt kunnen activeren.

2. Het apparaten tabblad

Zodra je een mood hebt aangemaakt, wordt er een tegel aangemaakt in de zone waar de verlichting zich bevindt. Maak je een mood aan met verlichting die zich in de woonkamer bevindt, dan zal er in de zone woonkamer een mood tevoorschijn komen. Ook via de knop die zich in de zone bevindt, kun je de mood activeren.

3. In Homey flows

Uiteraard zijn de moods ook terug te vinden in de Homey flows. Met de Homey flows kun je ervoor zorgen dat zodra een mood is geactiveerd, er een flow wordt gestart zodat je ook andere apparaten dan de verlichting kunt meenemen in de mood. Denk bijvoorbeeld aan een flow voor de bedtijd van de kinderen, waarbij de verlichting in de slaapkamer in een bepaalde kleur komt te staan en er een slaapliedje wordt afgespeeld zodra je de mood activeert. Of als je na een gezellige avond met geliefde thuis komt en dan een romantische mood wordt aangezet, waarbij de verlichting op een bepaalde stand wordt gezet, de openhaard aangaat en er een film of muziekje wordt gestart om de gezellige avond voort te kunnen zetten. Met de Homey flows kun je uiteraard ook een mood activeren als er een andere actie wordt uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan dat als de schakelaar voor de verlichting wordt aangezet tussen een bepaalde tijd, dat dan een bepaalde mood wordt gestart.

Een mood aanmaken

Een mood kun je aanmaken op het apparaten tabblad van de Homey app op je telefoon. Op het apparaten tabblad kun je via het blauwe plusje in de rechterbovenhoek een nieuwe mood toevoegen. Als het scherm voor het toevoegen van een nieuwe mood opent, kun je de lampen selecteren die je in de mood wilt hebben, waarna je je mood kunt instellen. Je kunt hier kiezen uit een aangepaste mood of uit een van de voorgestelde moods. Zodra je op een van de voorgestelde moods tikt, zul je zien dat de geselecteerde lampen in die mood meteen naar de nieuwe stand van de mood gaan, zodat je kunt zien hoe de mood eruitziet voor de geselecteerde lampen. Kies je voor de aangepaste mood, dan kun je de mood naar hartenlust zelf aanpassen naar jouw wensen. Je kunt hier de kleur van de lamp opgeven, de helderheid instellen en aangeven of de lamp aan of uit moet zijn tijdens het activeren van de mood. wil je zien hoe je een moet moet aanmaken bekijk dan mijn video over moods op youtube. Naar de Video

Goed om te weten.

Er zijn nog wel een paar dingen die goed zijn om te weten voordat je met moods gaat beginnen.

1. Homey Moods is beschikbaar op de Homey Pro 2023 vanaf firmwareversie 11.0 en de mobiele app 8.2. Heb je een Homey Pro 2016-2019, dan moet je nog even wachten tot dit beschikbaar komt en kun je het gebruiken na een eenmalige financiële vergoeding.

2. Homey Moods ondersteunt momenteel geen dynamische scènes zoals je die kent vanuit de Philips Hue app, waarbij de kleur en helderheid van de verlichting zich aanpassen aan de tijd van de dag.

3. Homey Moods zijn nu alleen aan te maken via de Homey mobiele app en het is helaas nog niet mogelijk om moods aan te maken in de Homey web-app.