Aeotec Smart Outlet

In een smarthome wil je dat apparaten zoveel mogelijk automatisch aan en uit gaan, zodat je er zelf geen omkijken naar hebt. Tegenwoordig worden al veel apparaten vanuit de fabriek slim gemaakt, maar helaas zijn nog lang niet alle apparaten dat. Om je apparaat toch slim te kunnen maken kan je gebruik maken van een slimme stekker, Deze slimme stekker plaats je tussen het stopcontact en het apparaat in, en daarmee kan je dan op afstand je apparaat aan en uit zetten of het energie verbruik monitoren.

Zo een slimme stekker is bij voorbeeld de Aeotec smart outlet. Deze slimme stekker werkt via het zigbee protocol en kan maximaal 10A/ 2500W schakelen. Aan de zijkant van de smart outlet zit een knop waarmee je de slimme stekker handmatig aan en uit kan zetten en waarmee je het zigbee pairings proces kan activeren. Op de voorkant van de slimme stekker vind je een blauw indicatie lampje waar aan je kan zien of de slimme stekker aan of uit staat en dat het zigbee pairings proces is geactiveerd.

Specificaties

– Afmeting (LxBxH) 50x44x70

– Werkt via Zigbee

– Kan maximaal 10A / 2500W aan

– Werk met Homey bridge & PRO

– Meet energieverbruik

– Met de hand te bedienen

Deze slimme stekker is verkrijgbaar bij  Robbshop voor 44,95

Homey

De Aeotec smart outlet is te kopelen aan homey via zigbee, de slimme stekker zal dan werken als Zigbee router binnen het zigbee netwerk, met deze steker kan je het zigbee netwerk bereik verbeteren. De slimme stekker kan ook het energie verbruik meten, zodat je een mooi inzicht krijgt van het verbruik van het aangesloten apparaat.

Flow opties

Voor de Aeotec smart outlet zijn in Homey voldoende flow opties mogelijk om het apparaat te bedienen.

Zo kan je in de ALS kolom een flow laten starten als de slimme stekker aan of uit is gezet, of als het voltage, ampèrage of het wattage is veranderd.

In de EN kolom van een flow kan je controleren of de slimme stekker aan of uit staat. 

En in de DAN kolom kan je de slimme stekker aan of uit schakelen of aan/uit schakelen op basis van de huidige stand van de slimme stekker.

Conclusie

De Aeotec smart outlet is een mooi vormgegeven stekker, en klein van formaat waardoor hij op veel plekken wel gebruikt kan worden. De plastic behuizing voelt wel een beetje goedkoop aan, daarnaast maakt deze slimme stekker tijdens het schakelen ook wel een wat harder schakel geluid, harder dan bij andere slimme stekker. Met het maximale wattage van 2500 watt is deze slimme stekker minder geschikt voor witgoed apparaten, omdat deze vaak een net iets hoger wattage hebben, kijk dus goed wat het wattage is wat je er op wil aansluiten. Voor de rest werkt deze slimme stekker goed samen met homey, waardes worden goed en snel doorgegeven en voor deze slimme stekker zijn er voldoende opties in de flow editor om het aangesloten apparaat op de slimme stekker te automatiseren en slim te maken.    

Wil jij deze slimme stekker aanschaffen of meer informatie kijk dan op Robbshop.nl

Smarthome score

De Aeotec smart outlet krijgt 4,5 van de 5 sterren