Advanced flow kaarten

De Advanced flow editor is een uitgebreide flow editor voor jou homey. in deze blog wil ik met je gaan kijken naar een paar extra kaarten die de standaard flow editor niet heeft, de start button, de wacht kaart, de all kaart en de any kaart 

Laten we eerst beginnen met de verschillende lijn kleuren. In de advanced flow editor kan je doormiddel van het trekken van lijnen kaarten aan elkaar verbinden. Hier onder vind je de verschillende lijn types. 

De blauwe lijn

De blauwe lijn in een flow geeft aan dat de voorwaarde aan de linker kant waar moet zijn om de flowkaart aan de rechter kant uit te kunnen voeren  

De gele lijn 

De gele lijn in een flow geeft aan dat de voorwaarde aan de linker kant Niet waar moet zijn om de flow kaart aan de rechter kant uit te kunnen voeren  

De rode lijn 

De rode lijn in een flow is een error lijn, deze lijn kan je bijvoorbeeld aan en notificatie kaart koppelen zodat je een berichtje krijgt als er een error is waardoor de flow kaart niet uitgevoerd kan worden  

Laten we dan nu naar de verschillende flow kaarten gaan kijken welke je alleen in de advanced flow editor kan vinden. 

De Start button

Met de start button kan je tijdens het maken van de flow, makkelijk de flow testen, daarnaast is dit ook de kaart die je in de standaard flow editor kent als Deze flow is gestart kaart

De Wachtkaart

De wachtkaart is een kaart die de flow een vertraging geeft. Deze kaart zorgt er voor dat homey wacht tot dat de opgegeven tijd versteken is voordat de flow weer verder gaat.  

Deze kaart is dus handig als je in je flow een actie hebt staan die eerst uitgevoerd moet worden voor dat de flow weer verder mag gaan, met de wacht kaart kan je dan de tijd opgeven welke benodigd is om de voorgaande actie uit te voeren zodat de rest van de flow ook goed uitgevoerd kan worden 

De All kaart Bij de All kaart moeten alle aan de linkerkant van de kaart aangesloten kaarten waar of niet waar zijn om de flow verder uit te kunnen voeren 

De All kaart is eigenlijk een EN kaart. Alle aan de linker kant gekoppelde kaarten zijn de EN voorwaarde welke allemaal waar moeten zijn, dus als de tijd 19:00 uur is, moet ik niet thuis zijn, moet het vandaag een Maandag zijn en moet de schakelaar uit zijn voordat de verlichting aangezet wordt, zoals je hier onder in de voorbeeld flow kan zien 

De Any kaart  bij de any kaart moeten een van de aan de linkerkant van de kaart aangesloten kaarten waar of niet waar zijn om de flow verder uit te kunnen voeren 

De Any kaart is eigenlijk een OF kaart, hiermee creëer je dus eigenlijk meerdere flows met een trigger, de trigger is in dit geval de tijd en de EN kaarten zijn de verschillende opties welke er voor kunnen zorgen dat de verlichting aan gaat. 

Of optie 1:  Het is 19:00 uur en Ruud is thuis 

Of optie 2: Het is 19:00 uur en vandaag is een Maandag

Of optie 3: Het is 19:00 uur en de schakelaar is uit 

is een van deze drie opties waar dan zal de verlichting aangezet worden