Veegpuls maken met homey

Soms kan het wel eens gebeuren dat je van huis gaat en vergeet apparaten uit te zetten, of dat je ‘s avonds in slaap zakt op de bank tijdens het bingen van een netflix serie waardoor heel de nacht de tv aanstaat en de verlichting blijft branden. Met een veegpuls kan je er voor zorgen dat homey automatisch een signaal door heel je huis heen stuurt om apparaten in de juiste stand te zetten. In deze blog wil ik met jullie gaan kijken hoe we zo een veegpuls kunnen maken.

Een veegpuls is er voor bedoeld om op een vast tijdstip of doormiddel van een druk op de knop een signaal door je huis heen te sturen om apparaten aan of uit te zetten, hier mee kan je energie besparen doordat apparaten en of verlichting niet onnodig aan blijven staan.

Voorbereidingen

Voor dat we gaan beginnen met het maken van de veegpuls is het belangrijk om eerst een variabele aan te maken, voor de veegpuls maakt je een tekst variable aan. Variabele kan je aanmaken door in de flow editor op de knop variabelen te klikken en vervolgens op nieuwe variabele.

Kies dan voor de tekst variabele, en geef hem een naam, onthoud deze naam goed want die heb je zo nodig bij het maken van de veegpuls, bij de waarde geef je een tekst op bijvoorbeeld puls, daarna kan je de variabele opslaan. Wil je meer weten over variabele klik dan hier.

Nu we een variabele hebben aangemaakt kunnen we de flow welke we willen laten starten met de veegpuls aanpassen door er twee kaarten voor de veegpuls aan toe te voegen. Open de flow welke je op de veegpuls wilt gaan aansluiten, voeg daar de kaart Deze flow is gestart met een tekst-tag toe

Koppel vervolgens aan deze kaart de logica kaart is precies. Bij tekst, nummer selecteer je de variabele die je net hebt aangemaakt in het eerste deel van deze blog, bij waarde geef je de tekst op die je bij het aanmaken van de variabel heb opgegeven. Koppel nu de logica kaart aan kaarten die het apparaat of de verlichting uitzet.

Veegpuls maken

Nu we alle voorbereidingen hebben gedaan kunnen we beginnen met het maken van de daadwerkelijke veegpuls. Een veegpuls kan je maken door in een aparte flow de volgende kaarten aan toe te voegen. Voeg als eerste de ALS kaart toe waarmee je de veegpuls wilt activeren, in mijn geval is dat de tijd kaart, omdat ik graag wil dat om 00:00 uur alles word uitgezet er weer gereset wordt naar de uitstand. Deze kaart zorgt er dus voor dat deze flow elke dag om 00:00 uur de veegpuls start en alle gekoppelde flows gestart zullen worden.

vervolgens voegen we de DAN kaart toe die de flow start, dit is de start een flow met tekst kaart.

Selecteer nu achter start de flow welke we net hebben aangepast en welke je wilt starten met de veegpuls, achter tekst selecteer je de variabel welke we aan het begin van deze blog hebben aangemaakt, dit kan je doen door op de kleine tag te klikken in het tekst veld.

Wil je meerdere flows aan de veegpuls koppelen dan kan je nu een wacht kaart toevoegen aan de flow

aan deze wacht kaart koppel je dan weer de start een flow met tekst kaart. Deze wacht kaart zorgt er voor dat je homey de tijd geeft om de flow te starten en alles te verwerken.

Als je alle kaarten van de flows hebt toegevoegd kan je de flow opslaan en ben je klaar met het maken van de veegpuls, je flow zou er dan uit kunnen zien als de onderstaande flow.

Wil je dit liever in video form zien? klik dan hier