Sensoren uitsluiten

Sensoren in een zone kunnen de zone op actief of inactief zetten. Dit kan in houden dat er beweging in een zone word gedetecteerd of dat er een raam of deur open gaat in deze zone. Met deze activiteitsregistratie kan je vervolgens flows activeren om bijvoorbeeld de verlichting aan of uit te zetten. Voorheen gaf dit nog wel eens problemen, omdat je soms ook sensoren in een zone hebt staan die de zone niet hoeven te activeren, en waardoor de verlichting dan aan zou blijven, dit kon je dan oplossen door een aparte zone te maken voor die sensoren, maar ook dit was niet echt makkelijk.

Sinds kort is het mogelijk geworden om een sensor uit te sluiten van de zone, hiermee kan je er dus voor zorgen dat die sensor de zone niet meer activeert. Om een sensor uit te sluiten van de zone ga je naar de instellingen van de beweging/raam deur sensor, en dan achter “sluit uit van zone activiteit” vink je het vakje aan, dan word hij niet meer meegenomen met de zone activiteit in die zone.

Mocht je de sensor later verplaatsen naar een andere zone, dan blijft hij ook uitgesloten van de nieuwe zone. Als je dan wilt dat de zone wel weer word geactiveerd door de sensor, dan moet je het vakje achter “sluit uit van zone activiteit” weer uit vinken, dan word hij weer mee genomen met de zone activiteit in de nieuwe zone, en zal hij de gemaakte flows voor die zone weer activeren.