Variabele webhook knop maken met de iPhone IOS opdrachten app

Maak jij vaak gebruik van webhooks, maar zou je graag op je iPhone een knop willen hebben waar je zelf de event of tag kan opgeven? in deze blog ga ik je uitleggen hoe je dit makkelijk kan maken.

iPhone opdrachten app

voor de iPhone opdrachten app kan je de onderstaande opdracht downloaden en installeren. Je ziet hier onder twee opdrachten staan, bij de eerste opdracht is alleen de tag variabel, dit kan je bijvoorbeeld gebruiken als je een knop wilt maken voor een vast type event welke hetzelfde blijft, bijvoorbeeld lamp, door in de opdracht op te geven welke tag naar homey gestuurd moet worden, welke je kan opgeven als je op de opdrachten knop drukt, kan je flows op basis van een tags starten, bijvoorbeeld met de tag aan kan je dan de lamp aanzetten en met de tag uit kan je de lamp weer uitzetten ( hier voor moet je wel flows maken). het standaard event van deze opdracht is event. Met de tweede opdracht download word elke keer dat je de opdrachten knop indrukt gevraagd wat het event is welke je wil schakelen, en vervolgens word ook de tag gevraagd welke je wilt schakelen. hiermee kan je dus alle webhooks die je in homey gemaakt hebt schakelen met een knop.

Opdracht alleen tag opgeven: klik hier

Opdracht event en tag opgeven: klik hier

Als je de opdracht gaat installeren word gevraagd wat je homey cloudID is, je kan je homey cloudID vinden op de homey developer pagina of in de homey app op de instellingen pagina.

heb je de opdracht gedownload voor alleen de tag dan kan/moet je wel nog even het event aanpassen naar wens (zie foto).

Als je het event hebt aangepast klik je op gereed en je webhook knop is klaar voor gebruik.

Homey Flow

Om de knop te laten werken kan je de volgende homey advanced flow maken.

Deze flow heeft een vast event met daar aan twee tag kaarten aanvast welke allebei een andere actie hebben, hierdoor kan je met het opgeven van de tag in de iPhone app de verschillende acties starten voor dit event.