Flow Play buttons

Al vaker heb ik de de vraag voorbij zien komen waarom de Play button voor een flow grijs is, veel mensen denken dan dat de flow het niet doet. In deze blog ga ik de verschillen uit leggen tussen de kleuren van de Play buttons.

De Play buttons kennen drie kleur varianten, wit met groen, lichtgrijs en donker grijs. Elke kleur heef ook zo zijn eigen betekenis, laten we eens gaan kijken wat de kleuren betekenen.

De wit met groene variant zoals hier naast afgebeeld betekent dat je de flow handmatig kan starten

De licht grijze variant betekent dat je de flow niet handmatig kan starten, dit komt door dat je in de flow, in de ALS of EN kolom een flowkaart hebt gebruikt die door een externe waarde getriggerd word. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan een kaart die start als er een rookmelder brand detecteert

Bij de donker grijze variant is ook de tekst grijs. Deze Playbutton laat zien dat de flow is uitgeschakeld. De flow kan niet gestart worden door een handmatige start of een start door een externe trigger.