Homey app: Flow checker

Vandaag wil ik graag een app met je bespreken, omdat ik deze app superhandig vind en het een echte must have voor je homey pro is. Ik wil het graag met je hebben over de flow checker app. Deze app controleert je homey op flows of variabele die kapot zijn en niet meer werken, maar ook flows die uitgeschakeld worden, komen netjes in een overzicht te staan.

De flow checker app is gemaakt door Martijn Poppen en heeft vandaag de dag (05-10-2021) de volgende functies

– Notificatie kapotte flows (standaard ingeschakeld)

– Notificatie uitgeschakelde flows (standaard uitgeschakeld)

– Notificatie kapotte variabelen in flows (standaard ingeschakeld)

– Overzicht kapotte flows

– Overzicht uitgeschakelde flows

– Overzicht kapotte variabelen in flows (logic, apparaten, apps, Better Logic)

– Better Logic ondersteuning

Deze app zorgt er dus voor dat als je bijvoorbeeld een apparaat verwijderd van homey en de bijbehorende flows daardoor kapot gaan, je een melding krijgt op je tijdlijn dat deze flow kapot is, zodat je deze kan herstellen of verwijderen. Deze meldingen staan standaard ingeschakeld als je de app installeert op je homey pro, maar deze meldingen zijn ook uit te schakelen via de instellingen pagina van de app.

Zoals je in de afbeeldingen hierboven kan zien, geeft deze app je veel informatie over je flows, wat dus superhandig is omdat je zo snel kan zien of er iets met de flows aan de hand is, als er een keertje iets niet werkt. Met de flow checker app hoef je dus niet alle flows meer door te spitten, waardoor je dus snel en makkelijk je flows kan herstellen.

Notificatie instellingen

Onder dit kopje op de instellingen pagina kan je aangeven van welke optie je een notificatie wil op je tijdlijn. Je kan hier kiezen uit de volgende opties

– Een kapotte flow

– Een uitgezette flow

– Een kapotte variabele

Interval instellingen

Bij deze optie kan je aangeven of je wil dat je flows automatische worden gecontroleerd en hoevaak de app je flows moet checken op gebreken.

Overzicht

In dit overzicht kan je zien hoeveel flows er kapot/uitgeschakeld zijn of hoeveel flows er zijn met een kapotte variabele. In dit overzicht kan je ook zien hoeveel flows en variabele je in totaal hebt, met onder de variabele gespecificeerd wat voor een type variabele het is.

Kapotte flows

Hier kan je zien welke flows er kapot zijn, en kan je er op tikken waarna je wordt doorverwezen naar de my.homey.app web app, zodat je meteen de flow kan repareren. Bij een kapotte flow kan je bijvoorbeeld denken aan een apparaat dat niet meer beschikbaar is omdat je het verwijderd hebt.

Uitgeschakelde flows

Hier vind je alle flows die uitgeschakeld zijn, ook hier kan je op de uitgeschakelde flow klikken waarna je wordt doorverwezen naar de my.homey.app web app, zodat je meteen de flow kan inschakelen. Dit is een handige optie, omdat homey ook zelfstandig flows kan uitschakelen als een flow te vaak wordt uitgevoerd binnen een bepaalde tijd.

Kapotte variabele

Hier kan je een lijst vinden met alle kapotte variabele, ook hier kan je weer op klikken waarna je wordt doorverwezen naar de my.homey.app web app zodat je meteen de variabele in de flow kan repareren. Bij een kapotte variabele kan je denken aan een variabele die verwijderd is of aan een variabele van een apparaat dat niet meer beschikbaar is.

Flow Opties

Hoewel deze app er voor is bedoeld om kapotte flows/variabele op te sporen, kan je met deze app ook flows maken. Voor de flow checker app zijn de volgende flow kaarten beschikbaar

Met deze flow opties kan je dus ook je eigen meldingen maken als er een flow kapot of uitgeschakeld is, maar ook wanneer de flow weer werkt. Voor de DAN kolom heb je ook nog de opties om een update te doen van alle flows waarna de app opnieuw je flows gaat controleren op gebreken en er is een flow kaartwaar mee je de update interval kan aanpassen met een flow.

Flow voorbeelden

Conclusie

Zoals je hier boven hebt kunnen lezen, heeft deze app veel handige opties, die eigenlijk naar mijn mening niet kunnen ontbreken op je homey pro, de flow checker app is een app die je echt een handje helpt bij het op sporen van kapotte flows en variabelen en het goed laten werken van je homey pro.

meer informatie over de flow checker app kan je hier vinden. Wil je de app meteen installeren klik dan hier