Ring Keypad gebruiken met heimdall

Als je een app moet noemen die je op je homey moet hebben als het gaat over beveiliging, dan zal 9 van de 10 homey gebruikers meteen Heimdall noemen. Met de heimdall app op je homey maak je van homey een heel mooi beveiligings systeem. Wat nog ontbrak was de integratie van een keypad, maar daar komt nu verandering in. De maker van de heimdall app, Danee de Kruyff komt nu met de Ring Security app, welke de ring keypad v1 en v2 zal gaan ondersteunen. De app is nu nog een beta versie maar is hier al wel te installeren op je homey. In deze blog wil ik gaan kijken hoe je de keypad (v2) kan koppelen aan homey en hoe je deze kan gebruiken i.c.m flows.

Ring Keypad V2 koppelen aan homey

Laten we eens gaan kijken hoe we de Ring keypad v2 aan homey kunnen gaan koppelen. De Ring keypad v2 word via de Z-wave standaard aan homey gekoppeld. Als je de Ring security app op homey hebt geïnstalleerd, kan je op de device tabblad in de homey app een nieuw apparaat gaan toevoegen. Zoek de Ring security app op en selecteer vervolgens de Ring Keypad V2. Zodra je op installeren klik word je gevraagd om de keypad aan te sluiten op de netspanning en 3 seconden de toets 1 in te drukken, als dat allemaal goed gaat word het eerste rondje groen. Nu moet je nog een keer 3 seconden toets 1 in drukken, waarna ook het tweede rond je groen word. Als dat allemaal goed is gegaan moeten we een DSK code opgeven, deze code is te vinden op de achterkant van het keypad of op de onderkant van de verpakking. Vul deze code in bij de homey app en klik op ok. De keypad zal nu worden toegevoegd aan homey.

Gebruikers aanmaken

Nu de Ring keypad V2 aan homey is gekoppeld kunnen we codes gaan aanmaken. Om codes aan te kunnen maken moet je er voor zorgen dat versie 2.1.0 van de heimdall app op je homey is geïnstalleerd, ga nu naar het configuratie scherm van de heimdall app en vervolgens naar het tabblad users. De eerste code die je invult krijg automatische administrator rechten, dit is voor de eerste gebruiker niet aan te passen en deze gebruiker is ook niet uit te schakelen/verwijderen. Als je een gebruiker hebt aangemaakt kan je eventueel andere gebruikers toevoegen. Elke keer dat je op het user tabblad komt moet je je code opgeven om instellingen te kunnen wijzigen of om de gebruikers te zien. Zodra je de code hebt ingesteld in de heimdall app werkt deze ook meteen op het keypad.

Flows

Voor de Ring Keypad hoef je geen flows te maken om het te laten werken, zodra de keypad is gekoppeld aan homey en je een code hebt aangemaakt in de heimdall app zal het keypad de status van heimdall kunnen schakelen.

Kaarten ALS kolom

Kaarten EN kolom

Flow: met code

Heb je een situatie waarbij je een flow met een aparte code wil starten, dan kan je onderstaande flow maken. Zo kan je elke flow een aparte code geven.

Flow: alarm inschakelen zonder code

Wil jij het alarm kunnen inschakelen zonder een code in te hoeven vullen? Maak dan de onderstaande flow.

Alarm in/uit schakelen

Als je alles heb ingesteld kan je het keypad gaan ophangen met de bijgeleverde pluggen en schroeven, Deze keypad is volledig draadloos op te hangen zonder aan hem aan te sluiten op een netvoeding, zorg er dan wel voor dat het keypad volledig is opgeladen. In het filmpje hier onder kan je zien hoe je het alarm kan in/deels in en uitschakelen.