Krijg een notificatie als een batterij bijna leeg is

Veel sensoren die je aan homey kan koppelen zijn draadloos, daardoor werken deze vaak op een batterij. In deze blog ga ik je laten zien hoe je een melding kan krijgen als de batterij van een van je batterijgevoede sensoren bijna leeg is.

Maak in de flow editor een nieuwe flow aan en geef hem een naam naar wens. Als je dat gedaan hebt kunnen we de eerste kaart gaan toevoegen in de ALS kolom. Voeg hier de kaart Een waarde is veranderd in, deze kun je vinden in de thuis zone, onder het kopje kaarten. Selecteer vervolgens het type sensor waarde welke de flow moet gaan starten, in dit geval selecteer je Accuniveau.

Gaan we nu verder in de EN kolom. In de EN kolom voegen we de logica kaart Is kleiner dan in. Tik in de flow kaart op tag en selecteer de tag: Waarde. Bij nummer kan je het percentage opgeven van wanneer jij een melding wilt krijgen als een van de batterijen een kleiner percentage heeft als dat je hier hebt opgegeven. Ik heb hier 20 ingevuld, dus mocht een van de accuniveau’s onder de 20% komen dan krijg ik een melding.

Nu we de ALS en de EN kolom hebben gevuld met een kaart, gaan we door naar de DAN kolom. In de DAN kolom gaan we het bericht instellen welke we willen krijgen als deze flow gestart is en de EN voorwaarde juist is. Voeg in de DAN kolom de kaart Push notificaties in. Geef nu het bericht op wat de persoon krijgt te zien als dit bericht verzonden is, bijvoorbeeld: De batterij van TAG:Naam is onder de 20% voeg in deze tekst ook de tag: naam toe zodat deze automatische de naam van de sensor toevoegt welke een te laag accuniveau heeft. Als je een leuke tekst hebt ingevuld, kan je een gebruiker opgeven welke het bericht moet gaan ontvangen. Nu je ook dat gedaan hebt kan je de flow opslaan en ben je klaar met het maken van deze flow, je zult vanaf nu geen bijna lege batterij meer missen.

Have Fun!!