Slaap scene starten met Android

Een tijdje geleden heb ik een blog geschreven over hoe je met een iPhone een slaap scene kan starten als je naar bed gaat. Meestal als je gaat slapen maak je nog even een rondje door het huis om alle apparaten en verlichting uit te zetten voordat je gaat slapen. Dit rondje kan soms wel wat tijd in beslag nemen, om dit makkelijker en sneller te kunne doen ga ik je in deze blog uitleggen hoe je met een Android telefoon een slaap scene kan laten starten zodra je de smartphone aan de oplader legt.

Als eerste gaan we de onderstaandde flows maken. we beginnen met het maken van een slaap scene. Maak hier voor een virtuele knop aan met de Virtuele apparaten app (klik hier om te instaleren op homey) Als je de knop hebt aangemaakt kan je de knop toevoegen in de ALS kolom van de slaap scene flow, zo als je hier onder kan zien. In de DAN kolom kan je alle acties toevoegen welke je uitgevoerd wil hebben zodra je gaat slapen en deze scene start. In de tweede flow zorgen we er voor dat homey weet dat de flow moet starten zodra je smartphone een webhook aanroept als je de Smartphone aan de oplader legt, vervolgens zal de slaap scene flow gestart gaan worden.

Nu we de flows in homey hebben gemaakt kunnen we in de Marco app op je smartphone een opdracht gaan maken, deze opdracht gaat er voor zorgen dat als jij oplader aansluit er een webhook word aangeroepen.

In stap 9 moet je een URL opgeven, heb je deze webhook URL nog niet eerder gemaakt kijk dan eens hier. Zorg er wel voor dat je bij het event van de URL oplader invult, en bij de tag opladen, anders gaan de flows niet werken.