Slaap scene starten bij opladen IPhone

Als je naar bed gaat maak je nog even een rondje door het huis om alle apparaten en verlichting uit te zetten voordat je gaat slapen. Dit rondje kan soms wel wat tijd in beslag nemen, om dit makkelijker en sneller te kunne doen ga ik je in deze blog uitleggen hoe je met een IPhone een slaap scene kan laten starten zodra je de IPhone aan de oplader legt.

Als eerste gaan we de onderstaand de flows maken. we beginnen met het maken van een slaap scene. Maak hier voor een virtuele modus knop aan met de Virtuele apparaten app (klik hier om te instaleren op homey) Als je de knop hebt aangemaakt kan je de knop toevoegen in de ALS kolom van de slaap scene flow zo als je hier onder kan zien. In de dan kolom kan je alle acties toevoegen welke je uitgevoerd wil hebben zodra je gaat slapen en deze scene start. In de tweede flow zorgen we er voor dat homey weet dat de flow moet starten zodra je IPhone een webhook aanroept als je de IPhone aan de oplader legt, vervolgens zal de slaap scene flow gestart gaan worden.

Nu we de flows in homey hebben gemaakt kunnen we in de opdrachten app op de IPhone een opdracht gaan maken welke er voor gaat zorgen dat als jij oplader aansluit er een webhook word aangeroepen

In de slide show hier boven zie je welke stappen je moet door lopen in de opdrachten app op je IPhone. Belangrijk is dat je bij stap 6 in de URL je homey Cloud id invult en dat je bij het event oplader invult en bij de tag vul je opladen in . Bij stap 7 moet je nu alleen nog het schuifje achter “Vraag voor uitvoeren” uitzetten, dit zorgt ervoor dat je opdracht automatische word uitgevoerd als je de oplader aansluit.