Fibaro Flood sensor

Iedereen heeft het wel eens mee gemaakt, een wasmachine die kapot ging en heel de ruimte onder water zetten, of dat er een waterleiding net bij die ene koppeling begon te lekken en uiteindelijk barsten met alle gevolgen van dien. Natuurlijk kan er elk moment van de dag iets gebeuren waardoor en een lekkage ontstaat en er een lokale watersnoodramp voor jou plaats vind. Met de Fibaro flood sensor kun je de schade beperken, omdat de sensor meteen begint te piepen als hij water detecteer.

Specificaties

Afmeting : Breedte : 71mm Hoogte: 29,3mm

Sensoren: Lekkage sensor, Temperatuur sensor, Beweging sensor, Externe lekkage sensor (optioneel)

Alarmen: Akoestisch, Led indicator

Communicatie: Zwave, Bluetooth ( Homekit versie)

Voeding: 3V batterij, 12V voeding ( in plaats van 3v batterij)

Als je de Fibaro flood sensor open maakt zie je 2 klemmen stroken zitten. Op deze klemmen stroken kan je externe sensoren aansluiten en de eerdergenoemde 12V voeding.

Aansluitklem links

Sens 1 en 2: externe water detector

Tamp: extern tril contact

Aansluitklem rechts

Alarm: extern contact van alarm installatie

12V : Aansluiting 12v voedingsadapter

Fibaro flood sensor in homey

Als je de de Fibaro flood sensor aan homey hebt gekoppeld dan heb je de onderstaan de mogelijkheden in de flow editor om flows mee te maken.

Kaart mogelijkheden in de ALS kolom
Kaart mogelijkheden in de EN kolom

Flows

Om alles uit je Fibaro flood sensor te halen kan je met homey nog 2 notificatie flows maken zoals hier onder weergegeven.

Wil je nog meer flows zien voor de Fibaro flood sensor kijk dan op de flow pagina van deze site Klik hier. Al met al is de Fibaro flood sensor een veelzijdige sensor en doet hij zijn werk uitstekend, en wat mij betreft onmisbaar in elk domotica systeem.