[DIY] Ipad automatische opladen als deze bijna leeg is

Als je een Ipad als dashboard gebruikt, wil je misschien niet dat hij de hele dag aan het opladen is. Ten eerste is het slecht voor de accu en ten tweede vreet het ook stroom. Met onderstaande DIY kan je er voor zorgen dat de Ipad oplader automatisch aan of uitgezet word als deze de door jou opgegeven accu percentages bereikt heeft. Om er voor te zorgen dat de oplader ook daadwerkelijk aan of uit gaat moet je een slimme stekker tussen de oplader en het stopcontact plaatsen. Deze slimme stekker laat je dan vervolgens met de flow die we zo dadelijk gaan maken aan of uit schakelen en het opladen kan beginnen.

Slimme stekkers die je zou kunnen gebruiken zijn:

– Fibaro FGWPF-102

– Inner SP 120

– Klik aan klik uit ACC-2300

Oke laten we beginnen

Als eerste heb je de webhook app nodig welke je hier kan vinden. Als je de webhook app hebt geïnstalleerd dan gaan we snel verder in de opdrachten app van Apple. Heb je deze app nog niet dan kan je deze hier vinden. Als de app is geïnstalleerd dan kun je de volgende opdracht gaan toevoegen

Download deze opdracht: klik Hier

Tijdens het installeren van de opdracht word je gevraagd om een URL op te geven. Daar plak je deze link : https://webhooks.athom.com/webhook/plaats hier jou homey id/?token=Plaats hier jou token&event=batterij&data1=data_field_1 _here&data2=data_field_2_here& data3=data_field_3_here

!!Vergeet niet je homey id en token op te geven in de link!!

Als je alles hebt ingevuld kan je de opdracht opslaan.

(Homey id en token zijn te vinden op de configuratie pagina van de webhook app)

Dan gaan we nu de flow in homey maken welke de stekker aan of uit schakelt. Maak hier de volgende flow voor:

Nu word de oplader aan of uit gezet als de Ipad het percentage heeft bereikt welke je hebt opgegeven in de opdracht van de opdrachten app