Nuki Smartlock Beveiliginsupdate

Afgelopen zaterdag (25-05-19) was er bij het Tv programma Kassa een item over de Nuki smart Lock. In dit item halen ze een beveiligingsrisico aan, zij stellen in dit item dat kwaad willende via de Bluetooth paring mode makkelijk toegang kunnen krijgen tot jou huis. In deze DIY ga ik je uitleggen hoe je de Bluetooth paring mode uit kan zetten.

Omdat de paring mode standaard aanstaat in de Nuki app zou een kwaadwillende met een hengel via je brievenbus de paring mode kunnen activeren. ook visite of een bezorger zou de paring mode makkelijk kunnen activeren door simpelweg de knop op de Nuki smart Lock in te drukken en een eigen privé telefoon kunnen koppelen.

Om de Bluetooth paring mode uit te zetten ga je als volgt te werk.

  • Open de Nuki app op je telefoon
  • Ga naar het hamburger menu links boven in de hoek
  • Tik vervolgens op smart Lock beheren
  • Scrol nu naar Bluetooth paring
  • Zet het schuifje achter Bluetooth paring uit

Nu heb je de Bluetooth paring mode uitgezet en is het alleen nog mogelijk om nieuwe telefoons te koppelen doormiddel van een uitnodiging ’s code

!! Dit geldt voor zowel versie V1 als V2 van deze smart Lock !!