[DIY] laat je verlichting knipperen in geval van een alarm

Als een inbraak alarm wordt geactiveerd en een sirene gaat af, is dat erg naar voor een dief. knipperende lampen zullen het een dief nog onaangenamer maken. In deze DIY gaan we een flow maken die uw lampen zonder tijdslimiet laat knipperen

Benodigdheden

1x Homey ja / nee logica variable

Homey logica

  1. Ga naar het tabblad: meer en dan naar Logica

2. Voer nu een ja/nee variable toe en noem hem knipperen tag.

Flow

1. Maak een nieuwe flow en geef deze een naam.

2. Voeg in de kolom When de kaart toe “Deze stroom is gestart”

3. Voeg nu in de kolom And de logica kaart is gelijk aan “ja” en selecteer de knipperende tag die je zojuist hebt gemaakt

4. Voeg nu in de kolom Then de kaart schakel aan of uit toe van alle lampen die u wilt laten knipperen

5. Klik op Opslaan

6. Voeg nu de Start een flow kaart toe in de kolom Then en selecteer de flow waar mee je nu bezig bent, geef deze kaart een delay van 2 seconden (hoe hoger het delay deste rustiger zullen de lampen gaan knipperen )

7. klik nu nogmaals op Opslaan

!! NOTE !!

Ik adviseer lampen die achter een ingebouwde schakelaar zitten (bijvoorbeeld een fibaro FGS-223) niet te gebruiken voor deze flow. Bij een fibaro FGS-223 wordt er een mechanisch contact omgezet waar door deze snel kapot kan gaan

EINDE

Nu kunt u deze flow starten door een ”start een flow” kaart toe te voegen aan de gewenste flow en deze flow die je net hebt gemaakt te selecteren om te starten. Voeg vervolgens nog een logica kaart toe die de variabele ja laat worden om deze stroom te laten werken