Gedeelde adv flow: Overig

Als je op de afbeelding tikt of klikt worden ze groot

Gedeelde flow van: Jan

Geeft aan wanneer de vlag (eventueel met wimpel) volgens de vlaginstructie gehesen kan worden. Valt de vlag dag op een zondag, dan is er ook in verwerkt dat de vlag dan een dag eerder of later omhoog kan.


Gedeelde flow van: Elkana Oosterveen

– Icasa afstandsbedieningen –
Met deze Advanced Flow heb ik vier Icasa afstandsbedieningen ingesteld zodat ze alle vier hetzelfde doen. In de oude situatie, toen er nog geen Advanced Flows waren, waren er per afstandsbediening 12 flows nodig om dit werkend te krijgen. Wat het totaal aantal flows dus op 48 flows bracht.

Om niet telkens dezelfde flow te maken voor elke afstandsbediening heb ik een ‘all’ kaartje tussen de ‘als’ en ‘dan’ acties geplaatst. Omdat ik een redelijke control-freak ben heb ik ook tussen elke actie een log-kaartje geplaatst zodat ik kan zien welke knop van welke afstandsbediening is ingedrukt. Dit zal voor veel mensen niet nodig zijn, helemaal niet om het zowel aan de tijdslijn + log toe te voegen. Voor mij werkt dit momenteel erg fijn omdat ik nog veel dingen probeer te doorgronden en controleren.

In de afbeelding vind je één van de functies die ik ingesteld heb voor alle afstandsbedieningen.


Gedeelde flow van: Eric

Deze flow met behulp van een aqara deur sensor op de brievenbusklep, dat er post is en of dat de brievenbusklep nog open staat. Is dit laatste het geval, zal hij dit om de 5 minuten blijven melden (via de Homey speaker) net zolang tot de klep weer gesloten wordt.


Gedeelde flow van: Nils

In deze flow wordt van een ONKYO versterker de volumes geregeld.

Voorwaarden zijn o.a..
Tijd
versterker ingeschakeld?
logica

triggers zijn:
*verandering van de volumes
*opdrachten vanuit externe knop(shelly I4)
*tijd

Door het gebruik van logica zijn de waarden uitgelezen en opgenomen als voorwaarde in de flow.

In deze flow heb ik gebruik gemaakt van de ALL voorwaarde waardoor het mogelijk is om een [voorwaarde] vaker te gebruiken.

Werking van de flow:

*De volumes (zone 1 en zone2) worden weggeschreven naar [logica], als de volumes
veranderd zijn.
*Vervolgens is de [TIJD] een voorwaarde (tussen 22:00 en 10:00)
* als het in het tijds blok valt, wordt de volume met een voorwaarde [logica] vergeleken [groter dan] en vervolgens aangepast na een vaste max volume [logica].
als dit is gebeurt, dan geeft Homey een melding.
* in deze melding zit ook een [logica] verwerkt om geen herhaling van de melding te krijgen als je bv volume knop op je afstandsbediening blijft indrukken.
*tevens is zone activiteit ook toegepast om de versterker uit te zetten wanneer er niemand meer is.