Flow: Overig

Webhook gebruiken

Met een webhook kun je dingen van buiten homey aansturen door een URL aan te roepen. De URL die je moet gebruiken om een webhook aan te roepen in homey is deze. https://Homey-cloud-ID.connect.athom.com/api/manager/logic/webhook/event?tag=tag. In deze link moet je nog wel even het Homey cloud ID aanpassen naar de cloud ID van jou homey. Het cloud ID kun je vinden in de homey app onder het tabblad meer > instellingen > algemeen > cloud ID of op de developer pagina onder tools > systeem > systeem informatie > cloudid. Als je dat gedaan heb verander je in de link het woord event in een woord naar eigen keuze. In de flow voorbeelden heb ik daar locative ingevuld. Ook de tag moet je veranderen. In de flow voorbeelden zijn dit home en away. Ook de worden in de tag kan je naar eigen keuze invullen. Elke keer dat je een nieuwe webhook maakt kopieer je de gemaakte link en dan hoef je alleen maar het event en de tag te veranderen. De cloud ID blijft het zelfde. De logica kaart in de ALS kolom is de kaart een webhook is ontvangen

Fibaro Flood sensor

Een lekkage in huis kan iedereen overkomen. Met de Fibaro flood sensor word je tijdig gewaarschuwd als er een eventuele lekkage aanwezig is. Om ook een notificatie te krijgen als je onderweg bent kun je de onderstaande flows maken.

Geavanceerdere Fibaro flood sensor flow

Met onderstaande flow kun je de flood sensor gebruiken om een deel in huis te automatiseren maar mocht er niemand thuis zijn dan krijg je een notificatie op je mobiel dat er water is gedetecteerd

Service knop

Als je rolluiken of een zonnescherm hebt of een ander apparaat, waar je eens in de zoveel tijd onderhoud aan moet plegen, is het wel makkelijk om er voor te zorgen dat deze uit gaan of in het geval van een zonnescherm deze omhoog blijft. Met de onderstaande flow kan je een ja/nee variabele laten schakelen, deze variabele kan je vervolgens meenemen in de flow voor je zonnescherm, ventilatie, glazenwasser en noem het maar op. De variabele zorgt er voor dat de flow niet uitgevoerd kan worden zodra deze JA is, en je dus rustig je apparaat kan onderhouden.

(Let op!)

Het spanningsloos maken van het apparaat of de installatie heeft altijd de voorkeur, in verband met de veiligheid. Werk nooit onder spanning aan elektrische apparaten of installaties.

Radio

Een lekker muziekje aanzetten als je thuis komt of gewoon via een knop de radio aanzetten, het kan allemaal met homey. In de onderstaande flows kan je zien hoe je een flow kan maken die doormiddel van een virtueel device een flows start die een radio cast op je google nest home. De tweede flow is meer een generieke flow, dit komt omdat ik in de als kolom de kaart “deze flow is gestart” heb geplaatst. Door deze kaart kan je makkelijk de radio aanzetten als je bijvoorbeeld thuis komt of in ieder geval de radio meenemen in een van je andere flows.

Volume aanpassen

Als je een radio of muziekje heb aangezet is het ook wel handig als je makkelijk het volume kan wijzigen als er een leuk nummer word afgespeeld, en je even lekker uit je laat wil gaan, maar als de deurbel gaat moet je het volume ook makkelijk zachter kunnen zetten. Met onderstaande flow kan je doormiddel van een virtueel device het volume makkelijk aanpassen. Maak een virtuele remote aan en selecteer de opties aan/uit, luider, zachter en zet volume. Daarna kan je onderstaande flow maken.