Flow: Beveiliging

Heimdall inschakelen met locative

Als je het alarm systeem wilt inschakelen op basis van geofence kan je de volgende flow voorbeelden gebruiken. Voor deze flows heb ik 2 logica variabele aangemaakt, een nummer variabele (iemand thuis) en een ja/nee variabele (iedereen weg). Mocht je met meerdere personen zijn kan je bij gebruik van webhooks meerdere URL’s aanmaken waarbij je voor elk persoon 2 eigen URL’s maakt een thuis en een weg URL, dit kan je simpel doen door alleen de tag in de URL te veranderen. Om er voor te zorgen dat de logica nummer variabele niet onder de nul uitkomt kan je nog een extra flow maken welke je ook op deze pagina kan vinden.

Sensoren controleren zonder heimdall

Mocht je maar een paar sensoren hebben voor je beveiliging en je wilt geen gebruik maken van de heimdall app, dan zou je met deze flows toch een sirene af kunnen laten gaan. in de eerste flow word het alarm tussen een bepaalde tijd geactiveerd. In het tweede voorbeeld word het alarm alleen geactiveerd als er ook iemand aan het slapen is tussen die tijd, ben je tussen die tijd nog wakker dan zal het alarm niet af gaan. Wil je nou niet dat er een bepaalde tijd aan het alarm verbonden is, en het alarm alleen afgaat als je aan het slapen bent, dan kan je de 3e flow maken. wil je een flow hebben die alleen kijkt naar jet type alarm en of er iemand aan het slapen is dan kan je de 4e en laatste flow maken.

Code gebruiken voor een flow

Als je een Ring keypad V1 of V2 heb gekoppeld aan homey, kan je een flow maken dat als er een code ingevoerd word een bepaalde flow word gestart, hoe je dat doet zie je hier onder

Heimdall inschakelen zonder code

Wil je heimdall inschakelen zonder code? maak dan onderstaande flow