Flow: Berekeningen

Getal afronden

Als je met homey een berekening maakt, komt het wel eens voor dat je een getal met 3 of meer cijfers achter de komma krijgt. voor veel flows werkt dit echter niet echt goed. met onderstaande flow kun je de uitkomst van je variabele afronden op 2 cijfers achter de komma. De tag die je in het voorbeeld ziet is de variabele die afgerond word.

Gemiddelde berekenen

Heb je in een ruimte meerdere sensoren die bijvoorbeeld de luchtvochtigheid kunnen meten, dan kun je hier een gemiddelde van berekenen met homey. Sensoren geven nou eenmaal niet 100% de juiste waarde weer en onderling geven ze vaak ook nog eens een anderen waarde. om een toch goed werkbare waarde te krijgen kan je met onderstaande flow een gemiddelde waarde van de ruimte berekenen.

Leeftijd berekenen van jarig persoon

Misschien ken je het wel, soms zijn er mensen in je omgeving jarig maar weet je niet meer hoe oud ze nou worden. Om nu niet met de verkeerde leeftijd aan te komen of iemand misschien te beledigen, kan je homey elk jaar je een berichtje laten sturen met de juiste leeftijd van die persoon.

Variable op 0 zetten

Soms komt het wel eens voor dat je een nummer variabele hebt die op -1 of nog lager komt te staan. Hierdoor kunnen je flows minder goed tot niet werken. Met onderstaande flow kun je er voor zorgen dat je flow altijd 0 is.

Ampere meter maken

Om het amperage te meten in homey kan je een berekening maken. Volgens de wet van ohm kan je met de formule, wattage / voltage het amperage berekenen. Om dat in homey te doen maak je eerst een numerieke variabele aan, vervolgens maak je een virtueel apparaat aan waar bij je als type sensor kiest, en vervolgens selecteer je stroom. Als je virtuele apparaat is toegevoegd kan je onderstaande flow maken.