Flow: Advanced flow

Als je op de afbeeldingen tikt/klikt dan worden ze groter

Gordijnen

In homey heb ik deze flow gemaakt voor mijn gordijnen, de flow word aangestuurd door een webhook, als de tag van de webhook Open is dan gaan de gordijnen open, is de tag Dicht dan word er eerst gekeken of de balkon deur dicht is, is de deur nog open dan wacht de flow tot de deur dicht is, en zodra ik de deur sluit dan gaan de gordijnen dicht, zo kan ik niet vergeten om de deur dicht te doen voor het slapen gaan.

Luchtvochtigheid in verschillende ruimte

Met deze flow kan je de luchtvochtigheid metingen van verschillende ruimte gebruiken om de ventilatie te schakelen. Als de luchtvochtigheid veranderd in een van de ruimtes, dan word er gekeken of de waarde groter is dan 60% luchtvochtigheid, is de waarde in een van de ruimtes hoger dan 60% dan word met behulp van de ANY kaart de ventilatie aangezet. Is de waarde in de ruimte niet groter dan 60%, dan word er gekeken of de waarde onder de 55% is, is de waarde in allebei de ruimte kleiner dan 55% dan word met behulp van de ALL kaart de ventilatie weer uitgezet.

Toilet verlichting schakelen

Met deze flow kan je de toilet verlichting schakelen op basis van beweging. Als er beweging wordt gedetecteerd bij het toilet, dan wordt de verlichting aangezet en wordt de timer gestopt, zodra er geen beweging meer is wordt er een timer gestart, mocht er binnen deze tijd weer beweging zijn dan wordt de timer weer gestopt en blijft de verlichting aan. Komt er geen beweging meer na het activeren van de timer dan zal de verlichting uitgezet worden als de timer is afgelopen.

Wasmachine melding

Met deze flow kan je er voor zorgen dat je een melding krijgt als de wasmachine klaar is.

Start flow: Deze flow kijkt of het vermogen boven de 80 watt komt, komt de waarde boven de 80 watt dan zal de logica waarde die er voor zorgt dat je maar een notificatie krijgt op nee gezet worden, ook word de timer voor de wasmachine gestopt.

Stop flow: Deze flow kijkt of de waarde onder de 10 watt komt, vervolgens word er gekeken of de variabele die we in de start flow op nee hebben gezet nee is, waarna er een timer gestart word van 80 seconden.

Notificatie flow: Deze flow wacht tot de timer voor de wasmachine is afgelopen, vervolgens word de variabele uit de start flow gecontroleerd en is deze gelijk aan nee dan wordt er een notificatie gestuurd naar je telefoon en word de variabele uit de start flow op ja gezet, zodat je maar een melding op je telefoon krijgt.

Virtuele sensor waarde

Met deze flow kan je de waarde van een virtuele sensor zetten. Bij sensor vul je de capability in van de sensor welke je hier kan vinden. Bij de waarde geef je de tag op met de waarde welke je in deze virtuele sensor wilt weer geven.

Alarm Pushnotificatie

Met deze flow kan je een melding krijgen als er een alarm actief wordt in homey. Om er voor te zorgen dat je niet heel de dag door meldingen krijgt van een raam of deur sensor als je gewoon thuis bent, heb ik de kaart Niemand is thuis toegevoegd, hierdoor krijg je alleen maar een melding als je weg bent. Homey geeft dan in het bericht aan welke sensor actief is en in welke zone deze sensor zich bevind.

Mag in nog verder gamen?

Via mijn website kreeg ik een vraag of je de doorlooptijd van een bevestigingen vraag kon aanpassen omdat deze meneer graag de computer van zijn zoon wilde uitschakelen als hij moest gaan slapen. ik vond dit een leuke vraag en flow om eens uit te werken en het resultaat vind je hier onder.

voor deze flow heb ik de volgende apps gebruikt:

  • Telegram app (voor het sturen van zelf bedachten vragen en antwoorden)
  • Chronograph app voor de stopwatch en timer functies
  • Desktop device app (om computer op de juiste wijze af te sluiten)

De flow werkt als volgt:

Om 20:55 wordt er een bericht naar zoon lief gestuurd en via de google speaker wordt gevraagd of zoon lief wilt gaan stoppen met gamen. Tegelijkertijd wordt er een stopwatch gestart. Als zoon lief de vraag beantwoord dan stopt de stopwatch weer, wordt de vraag niet beantwoord en bereikt de stopwatch een tijd van 3 minuten dan wordt er een vraag naar de vader gestuurd met de vraag of zoon lief nog verder mag gamen, kiest de vader een Quick replay antwoord met een tijd er in dan wordt er een timer gestart met de opgegeven tijd, is de timer leeg dan wordt de computer afgesloten. beantwoord de vader de vraag met ja , dan wordt er een vervolg vraag gestuurd met verschillende tijds opties waarna er weer een timer wordt gestart met de op gegeven tijd. Antwoord de vader met nee dan wordt de computer meteen afgesloten.

Toilet verlichting

Deze advanced flow is gemaakt op basis van [DIY] Schakel je toilet verlichting met Homey

met deze flow kan je de toilet verlichting schakelen op beweging icm een deurcontact